Újonnan épült pálinkafőző üzemünk 2010. augusztusában kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi pálinkakészítést a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy korszerű, tiszta feldolgozást biztosító, a kor követelményeinek megfelelő irányba vigye, csatlakozva az ország nagy múltú pálinkakészítő vidékeinek hasonló felfogásban épült főzdéi sorához. Termékeinket a méltán híres magyar gyümölcsök zamatvilágának és kimagasló beltartalmi értékeinek megőrzésére törekedve kívánjuk egyedivé tenni.

Főzdénkben a pálinkakészítés folyamatából a valóban örömteli epizódokat szeretnénk meghagyni megrendelőink részére. A gyümölcscefre átvételét követően (itt van némi fizikai munka a hordók, tárolóedények teherautóról, utánfutóról való leemelésével, de egy kis férfi munka kell a jó pálinkához), az alapanyag cefreszivattyú használatával kerül a cefretároló helyiségben lévő előmelegítő tartályba, majd onnan a 400L-es, gázfűtésű, vízágyas főzőüstbe. (Itt megjegyezendő, hogy minden főzési ciklus előtt a teljes rendszer melegvízzel átmosásra kerül.) A folyamat innentől teljesen zárt, a főzőmester felügyeletével és a megrendelő vigyázó tekintete kíséretében készül el a párlat. A főzőberendezés látvány opcióinak köszönhetően a kémlelő ablakokon keresztül a teljes főzési folyamat figyelemmel kísérhető. A nagyteljesítményű, részben automatikus gázfűtés támogatásával egy felöntés (400L) cefre alapanyagból a finomítást is figyelembe véve, 3-5 óra alatt készül el a végtermék, vagyis a Pálinka. A lepárlási folyamat kevéssé izgalmas időszakaiban (felfűtés, alszesz készítés) kényelmes vendégváró helyiség áll rendelkezésre, konyhai berendezésekkel, televízióval, vezetéknélküli Internet eléréssel, baráti társaságoknak akár főzési lehetőséggel is. Célunk, hogy a cefrekészítésbe fektetett munka végül egy méltó helyen és módon elkészült párlattal térüljön meg, büszkeségre adva okot készítőjének.

A főzde hivatalos oldala: http://www.etesipalinka.hu

 

Főzdék

Márkházi Pálinkafőző Társaság

Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán Salgótarján és Hollókő között félúton. Vál

Etesi Pálinkafőzde

Újonnan épült pálinkafőző üzemünk 2010. augusztusában kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi

Kapcsolat

NÓGRÁD MEGYEI
pálinkabarátok
KÖRE

3136 Etes Öregetesi út 37.
(+36) 30-210-9225
(+36) 30-334-9637



Kapcsolat