Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán Salgótarján és Hollókő között félúton.

Vállalatunk egy baráti társaságból nőtt ki, az alapító tagokat évtizedes barátág fűzi össze. A közös kalandok alkalmat adtak a pálinkafogyasztás és készítés területén összességében 100 év tapasztalat gyűjtésére, amelyet most kívánunk kamatoztatni.

Vezérelvünk kettős: minőség és innováció. Talán ez utóbbiról érdemes néhány gondolatot említeni.

A magyar pálinka hagyományosan kettős lepárlású technológiával készül, azaz az első főzetet – vodkát – még egyszer főzni, azaz finomítani kell. Korunk kihívásaként hazánkban egyre több pálinka készül külföldi technológiával, amely a magyartól eltérő módon, kicsit illatosabb italok elkészítésére alkalmas. Ezt a kihívást egy innovatív technológia kialakításával igyekszünk megválaszolni. A finomító üst után beiktattuk az egykörös lepárlás  lelkét jelentő aromaerősítő oszlopot. Ennek eredményeként pálinkáinkra illenek egyrészt a hagyományos magyar jellemzők, azaz testes, fajsúlyos italok. Másrészt viszont, illat- és íztartalomban versenyeznek a legmodernebb idegen technológiákkal. Így kívánjuk megnyitni az utat a pálinka térhódító hadjáratának – hagyományőrző modern italokat állítunk elő.

A főzde hivatalos oldala: http://www.markhazipalinka.hu


Főzdék

Márkházi Pálinkafőző Társaság

Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán Salgótarján és Hollókő között félúton. Vál

Etesi Pálinkafőzde

Újonnan épült pálinkafőző üzemünk 2010. augusztusában kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi

Kapcsolat

NÓGRÁD MEGYEI
pálinkabarátok
KÖRE

3136 Etes, Rákóczi út 90.
(+36) 30-210-9225
(+36) 30-955-8685Kapcsolat